Bedste vandfilterkande – Bedst i test 2024

Denne side er reklamefinansieret, det betyder at vi kan modtage provision, hvis du køber igennem links på siden – Læs mere

BWT Vandfilterkande

Fra 289 kr.

En vandfilterkande kan være en smart og hurtig måde hvorpå du kan opnå en bedre vandkvalitet. Ved at udnytte de bedste vandrensnings teknikker fra omvendt osmose, kan du få rent og sund drikkevand, ganske enkelt. 

Du bør dog være opmærksom, inden du vælger at købe en vandfilterkande, der kan nemlig være stor forskel på kvalitet og effektivitet. Derfor har vi undersøgt markedet og fundet den bedste vandfilterkande, til dig som ønsker filtreret og rent drikkevand, nemt og enkelt.

Hvordan vi har udvalgt de bedste vandfilterkander

Først og fremmest, så findes der mange vandfilterkander på markedet. Faktisk har vi fundet frem til hele 4 forskellige mærker indenfor vandfilterkander. Husk dog at hver brand har forskellige versioner. Prisen kan variere og der kan faktisk være stor forskel på effektivitet og kvalitet.

Vi har udvalgt produkterne ud fra nogle simple kriterier og faktorer, som er med til at afgøre vores vurdering: 

Kvalitet
Pris
Garanti
Brand
Anmeldelser

Vi har brugt lang tid på at undersøge alle aspekter af produktudvalget, sammenlignet produktdetaljer, forbrugeranmeldelser og generelle betragtninger fra markedet. Ved at indsamle samtlige brugeranmeldelser fra internettet, har vi brugt statistiske modeller, for at finde frem til vores vinder som den bedste vandfilterkande.

Hvis du vælger at købe et produkt igennem et link fra denne artikel, kan vi modtage en kommission. Vores test og købsguide er dog lavet 100% uafhængigt af dette og skabt med et neutralt synspunkt, der kun ønsker at guide dig til at træffe det bedste valg.

Brita vandfilterkande

Brita Vandfilterkande

✅ 4-trins filtrering

✅ Filter skabt med miljøvenlige kokosnødskaller

✅ Praktisk design, som passer til køleskabet

Er du til praktisk design og effektivitet? Så bør du overveje en brita vandfilterkande. Denne har ikke noget fancy design, men er udelukkende lavet for at være god og nem at opbevare i køleskabet.

På ganske kort tid får du filtreret vand, uden kalk og partikler. Brita bruger nogle af de bedste vandrensningsteknologier, så du får det reneste vand. Filterpatronen er bygget på flere processer og skabt med bæredygtighed for øje.

Aktivt kul fra kokosnødder
Ionbytning
Superfint ekstra filter

Du får altså en gennemgående filtreringsprocess igennem flere steps, for at blødgøre og rense vandet til perfektion. Det er derfor at Brita vandfilterkande har opnået flere gode anmeldelser og mærkes ofte som bedst i test hos diverse forbrugermagasiner.

Hvad der er mere fantastisk, er at denne kande er en af de billigste vandfilterkander på vores liste. Du får altså et godt produkt til en god pris, så derfor er denne også øverst på vores liste.

Dafi vandfilterkande

Dafi vandfilterkande

✅ Billigste vandfilterkande

✅ Tilføj mineraler til dit vand

❌ Simple filtreringsteknikker

Dafi vandfilterkande minder rigtig meget om den samme fra Brita. De har nogle udmærkede filtre, som kan rense vandet for de fleste tungmetaller og bakterier. Dog er selve filtering process ikke lige så omfattende.

Denne filterkande kan tilpasses, så du kan lave dit eget mineralvand, ved at tilføre ekstra magnesium til vandet. På den måde kan du få en del af dit daglige magnesium indtag, du kan også vælge et ekstra fint filter, som renser ekstra for kalk.

Alt i alt et godt valg, som har den billigste pris på listen. Mærk allerede forskellen på dit vand nu.

BWT Vandfilterkande

BWT Vandfilterkande med magnesium filter

✅ Lav blødt mineralvand nemt og hurtigt

✅ Nyeste teknologi indenfor vandfiltrering

✅ Anerkendt brand indenfor vandfiltrering

BWT Vida vandfilterkande

✅ Simpel og effektiv filtrering

✅ Billig vandfilterkande

❌ Ikke ligeså effektiv som de nyeste BWT kander

Vil du tilpasse dit vand til dit liv? Tilføj de mineraler som du ønsker og opnå den ultimative vandoplevelse? Så bør du prøve denne BWT vandfilterkande. Skab dit eget mineralvand derhjemme, samtidig med at du renser vandet fra unødige partikler, what’s not to like?

Selvom dette er den næstdyreste vandfilterkande, så får du altså et produkt fra et velkendt brand, som er blandt de førende inden for vandrensning. Deres smarte filtre fjerne kalk og tungmetaller fra vandet og giver dig en blødere og sundere vandoplevelse.

Stelton vandfilterkande

Den dyreste vandfilterkande på vores liste er fra Stelton. Selvom denne kande ikke nødvendigvis er bedre end de andre på listen, så er den inkluderet udelukkende på grund af design. 

Hvor de andre filterkander er skabt for at være praktiske og effektive, er denne primært skabt for at være flot. Derfor bør du udelukkende vælge denne for designet skyld og modsat gå efter en af de andre produkter på listen, hvis du går efter det praktiske valg. 

Da Stelton vandfilterkanden ikke er egnet til opvaskemaskinen, fremstår denne ret så upraktisk og dens runde form gør at den ikke er velegnet til alle køleskabe. Derfor mener vi ikke at dette er den bedste vandfilterkande.

vandfilterkande

Vandfilterkande hvordan virker det?

Måske undre du dig over om en vandfilterkande virker? Og hvordan den i det hele taget virker. Det er faktisk ret simpelt, da den er bygget af nogle grundprincipper for vandrensning, i bund og grund består en vandfilterkande af to grunddele: Et filter og en vandkande. Selve processen fungere sådan her:

Der fyldes råt vand fra vandhanen i kanden og vandet finder vej mod bunden, hvor der er et filter.

Når vandet ryger imod bunden, mødes det af en filterpatron, hvor filtreringsprocessen begynder. Denne filterpatron er typisk lavet af aktivt kul eller ionbytningsharze, som er to velkendte filtreringsprocesser.

Filtreringsprocessen består typisk af en eller flere teknologier indenfor vandrensning. Oftest vil det være en filter membran, med mikroskopiske huller, som adskiller unødige partikler fra vandet. Typisk bruges en eller flere af disse teknikker:

Adsorption: Aktivt kul i filterpatronen, absorberer urenheder ved at tiltrække dem til sin overflade.

Ionbytning: En ionbytningshare, udveksler sine ioner med de “dårlige” ioner og adskiller partikler fra vandet

Omvendt osmose: Vandet presses igennem en speciel filter membran, hvor kun de gode partikler kan strømme igennem.

Kanden gemmer nu det gode vand, som er klar til at drikke. Selve filtreringsprocessen kan typisk tage op til 24 timer.

Husk at udskifte filteret når det er opbrugt, der vil typisk være en indikator på hvornår du bør udskifte det.

et billede af den bedste vandfilterkande

Fordele ved en vandfilterkande

Måske er du stadig i tvivl om en vandfilterkande er det rette valg for dig? Det er vigtigt at huske på at selvom det ikke er den ultimative løsning på markedet, så kan den have nogle gode fordele.

Reducerer lugt og smag

Nogle steder i landet, kan vandet have en speciel lugt eller bismag som kan virke metallisk. Det opleves ofte i områder med hårdt vand og kan medvirke til at vi køber mere flaskevand. Med en vandfilterkande vil du opleve dejligt blødt og filtreret vand, som har en blid og ægte vandsmag.

Tjek vandets hårdhed hos dingeo.dk

Budgetvenlig vandrensning

Mens andre anlæg, såsom et omvendt osmoseanlæg, kan koste flere tusinde kroner, så koster den bedste vandfilterkande, kun omkring 200-300 kr. Du kan altså spare en væsentlig sum penge ved at gå med en kande frem for en installation af et vand filtreringsanlæg.

Fjerner partikler og tungmetaller

Med en vandfilterkande, kan du nyde filtreret vand, som er fri for partikler, tungmetaller og andre uklarheder. På den måde vil du opleve renere vand, som typisk har en højere kvalitet.

Miljøvenligt alternativ til plastikflasker

Hvis du ofte køber plastikflasker med vand, så vil dette være et ideelt produkt for dig. Med et smart vandfilter kan man lave rent drikkevand, som smager ligesom det kildevand man kan købe i butikkerne. Dermed kan man undgå at bruge flere plastikflasker end højst nødvendigt.

Undgå tilkalket kaffemaskine

Ved at bruge filtreret vand fra en vandfilterkande, kan du undgå kalk i vandet. Det er især relevant for husstande i den vestlige del af Danmark, hvor vandhårdheden er særlig høj. Derfor kan filtreret vand være med til at skåne apparater som kaffemaskinen for kalk og på den måde forlænge deres levetid.

Ulemper ved en vandfilterkande

Nu har vi været inde på alle de gode ting ved en vandfilterkande – Men intet produkt er desværre perfekt. Derfor er der også et par ulemper ved at bruge en vandfilterkande.

Levetid og holdbarhed

For at filtrene i en vandfilterkande skal fungere optimalt, samt ikke ophobe bakterier, kræver det til tider en udskiftning. De mest populære vandfilterkander kan bruges omkring 1 måned, før de kræver en udskiftning. 

Det afhænger dog også af, hvor meget du bruger kanden. I de bedste vandfilterkander, kan man købe nye filtre til udskiftning, så man ikke skal købe en ny kande hver gang. Dog er det vigtigt at huske at udskifte filteret jævnligt, da det ellers kan være et grosted for bakterier og miste sin effekt.

Ved en Dafi vandfilterkande, vil der være en indikator som fortæller når filteret skal udskiftes.

Langsom filtrering

De fleste vandfilterkander benytter en langsom filtreringsproces, det tager typisk flere timer før dit vand er klar. Derfor er du hele tiden nødt til at være forberedt og have en vandkande klar i køleskabet. En fordel kan være at have to kander, så man altid er sikret rent og afkølet vand. Ønsker du derimod en hurtig og filtreret vandforsyning? Kig på et aktivt kulfilter, så kommer der filtreret vand ud af vandhanen med det samme.

Pladsbehov og kapacitet

Selvom de fleste vandfilterkander er designet til at være praktiske og nemt kunne være i køleskabet, så optager de stadig plads. I en stor familie, kan pladsen i køleskabet til tider være trængt og der fylder en vandkande måske lidt for meget. Derudover kan de største vandfilterkander kun indeholde omkring 2,5 liter, hvilket hurtigt kan drikkes i løbet af en dag.

Hvorfor vælge en vandfilterkande?

En vandfilterkande er en økonomisk og nem måde at rense vand på. Det kan være særligt fordelagtigt i områder med hårdt vand og områder hvor vandet smager dårligt.

Hvor kan man købe en vandfilterkande?

Køb en vandfilterkande i store supermarkeder, som Føtex og Bilka. De kan også købes i Imerco, Kop & Kande og lignende butikker. Du kan også spare dig selv for bøvlet og købe en vandfilterkande online.