Bedste blødgøringsanlæg til private hjem – test 2023

Denne side er reklamefinansieret, det betyder at vi kan modtage provision, hvis du køber igennem links på siden – Læs mere

Se de bedste valg ud fra din situation

Bedst overall

Fra 10.495 kr.

Bedst til familier

Fra 17.999 kr.

Bedst 6+ personer

Fra 18.995 kr.

Hvis du har problemer med hårdt vand, så kan et blødgøringsanlæg gøre underværker. Det er nemlig en af de mest effektive metoder til at blødgøre vandet og undgå kalk. Det kan dog være svært at navigere i markedet.

Derfor har vi undersøgt markedet for de bedste blødgøringsanlæg til private hjem!

Hvordan virker et blødgøringsanlæg?

Bedste blødgøringsanlæg

Er du i tvivl om hvad et blødgøringsanlæg er? Så læs med her ⬇

Et blødgøringsanlæg er et anlæg der bruges til at lave hårdt vand om til blødt vand. Det gør anlægget ved at udnytte noget som kaldes ionbytning. Calcium- og magnesiumioner erstattes med natriumioner. 

Et blødgøringsanlæg installeres typisk tæt på husets vandforsyning, hvor vandet strømmer igennem og ud til alle dele af huset. Det kan også gå under andre navne, såsom afkalkningsanlæg, ionbytningsanlæg eller kalkfjerner anlæg.

Et ionbytningsanlæg eller blødgøringsanlæg består af nogle processer og elementer:

Resin Beholder: Dette er en central del af blødgøringsanlægget. Denne beholder indeholder typisk nogle små plastperler. Plastperlerne er belagt med natriumioner, som er dem der skal erstatte calcium og magnesium i vandet.

Vandrensning: Når hårdt strømmer ind i resin beholderen og kommer i kontakt med plastperler, begynder ionbytning processen. Calcium- og magnesiumionerne sætter sig fast på plastperlerne, imens natriumionerne frigives.

Regenerering: Efter noget tid, når resinbeholderen er blevet fyldt med calcium- og magnesiumioner er det nødvendigt at regenerer den. Det gøres ved at skylle den med en særlig saltvandsopløsning, som renser beholderen for calcium og magnesium, som erstattes med natriumioner.

Klar igen: Efter denne regenerering er anlægget klar til brug igen. Typisk vil de bedste blødgøringsanlæg selv kunne regenerer og lave denne proces om natten, så der ikke opstår forstyrrelser i vandforsyningen.

Kan en kalkknuser være løsningen?

Fordele ved en kalkknuser

Mindsker kalk skader på vandrør
Effektivt og nemt
Fylder mindre end et anlæg

Et blødgøringsanlæg kan være en dyr investering, omend den er effektiv og kan spare dig penge i det lange løb, så vi kigger også på andre muligheder.

Et smart produkt som vi er faldet over er en Kalkknuser fra Amtech. Dette er et lille og kompakt kalkknuser apparat, som ikke syner af meget – Men det er faktisk ret smart og mere avanceret end den ser ud.

Denne kalkknuser installeres direkte i vandforsyningen og smadrer kalken i vandet. Forskellen er dog at den ikke fjerner kalken, men i stedet laver det om til små mikroskopiske granulater.

På den måde skader kalken ikke vandrør, tøj og brusehoveder lige så meget, da de små granulater ikke tærer så hårdt på rørene. Dette kan være en smart løsning, hvis du udelukkende er træt af aflejringer fra kalk.

Hør mere om hvorfor en kalkknuser kan være et godt valg

Blødgøringsanlæg – bedst i test

Hvilket blødgøringsanlæg fremstår som værende bedst i test? Vi har undersøgt alle anlæg på markedet, lavet dybdegående produkt research og undersøgt alle kundeanmeldelser. 

Ud fra dette har vi samlet vores bud på de bedste blødgøringsanlæg – De tilbyder alle de bedste teknologier, men vi har også forsøgt at finde anlæg i forskellige prisklasser.

Så lige meget hvilket behov du har, kan du finde det perfekte blødgøringsanlæg på denne liste.

Aqua Danmark Leyco Soft 9 – Måske det bedste blødgøringsanlæg i Danmark?

Hvorfor vælge Aqua Danmark Leyco Soft 9

✅ Gode anmeldelser og test

✅ Høj kvalitet indenfor blødgøring

✅ Automatisk regenerering

Priser fra 10.495 kr.

Aqua Danmark er et dansk mærke, som er det førende i landet inden for vandbehandling. Dette anlæg fremstår som det blødgøringsanlæg, som er bedst i test. Læs blot alle de gode anmeldelser på Trustpilot.

Det er ikke kun her de får gode roser for deres produkter, de har modtaget flere priser og hæder for deres blødgøringsanlæg. Derfor får du altså et kvalitets produkt, som kan gøre dit vand kalkfrit.

Flere gode fordele er der også at hente ved et Aqua Danmark blødgøringsanlæg. Du kan få deres smarte app, så du kan tilslutte mobilen og følge dit anlæg. På den måde kan du altid sikre dig at vedligeholdelsen af anlægget fungerer og du kan følge med i dit forbrug.

Der findes flere anlæg fra Aqua Danmark og de kan vælges ud fra kapacitet og behov. Den mest populære er dog Leyco Soft 9 og denne passer til de fleste familier. Den er ligeledes kompakt, nem at installere og passer til de fleste hjem.

BWT AQA Life – Bedste blødgøringsanlæg til familier

Hvorfor vælge BWT AQA Life

✅ Bedste valg til familier

✅ Nyeste teknologi

✅ Anerkendt brand

Priser fra 17.999 kr.

Hvis der er mere end 2 personer i husstanden, så kan der til tider være tryk på vandforbruget. Der kan især bruges meget vand i husstande med to badeværelser, hvor der ofte kan være flere personer i bad på samme tid.

For at kunne klare et større vandforbrug, samtidig med at undgå at blødgøringsanlægget skal regenerer og renses hele tiden, anbefales det at vælge et velegnet blødgøringsanlæg til familier.

Dette BWT AQA Life anlæg kan klare et vandforbrug på 30 liter per minut og er skabt til at kunne klare meget vandforbrug i løbet af dagen. Dette anlæg er perfekt til hjem med rainshower brusere, da de ofte kræver en del mere vand, end almindelige brusehoveder.

Du bør derfor overveje jeres vandforbrug og vælge denne, hvis der er mellem 2-6 personer i husstanden.

Indbygget sikkerhed

En af de gode fordele ved at vælge et af de bedste blødgøringsanlæg fra BWT, er deres ekstra indbygget sikkerhedskontroller. 

Med AQA Watch og safe, er du sikret hvis der eventuelt skulle opstå strømsvigt eller hul i vandrørene. Systemet fortæller dig altså, om der skulle opstå problemer, og du kan hurtigt få det fikset, inden det skaber langvarige skader på huset.

Grünbeck SoftliQ – Bedste blødgøringsanlæg til store familier

Grünbeck SoftliQ – Vælg mellem 1-12 personer

✅ Flot og moderne design

✅ Godt valg til store familier

✅ Tysk kvalitet

Priser fra 18.539 kr.

Hvis der er flere end 6 personer i husstanden og ønsker et effektivt blødgøringsanlæg, som er bygget til jeres vandforbrug, så bør I gå efter Grünbeck SoftliQ. Dette smarte og funktionelle blødgøringsanlæg kan klare op til 50 liter vand per regenerering. På den måde er vi sikker på rent og kalkfrit vand hele tiden.

Dette smarte anlæg er bygget til at klare husstande med op til 12 personer og kan derfor være det perfekte valg til enhver stor familie. Der findes forskellige varianter, alt efter hvor stor en familie der er. vælg derfor den, som passer til jeres husstand.

BWT AQA Basic blødgøringsanlæg

Hvorfor vælge BWT AQA Basic

✅ Bedste brand

✅ Nyeste teknologi

✅ Automatisk regenerering

Priser fra 9.730 kr.

BWT er en af de mest anerkendte brands indenfor vandbehandlingsteknologi. De leverer højteknologiske og pålidelige vandrensnings produkter. Dette blødgøringsanlæg er blandt de bedste på markedet og tilbyder den bedste teknologi indenfor ionbytning. 

BWT blødgøringsanlægget er lige nu det foretrukne anlæg for private forbrugere. Det er også det anlæg som har modtaget flest bedst i test anmeldelser på internettet. Generelt viser de fleste test at dette anlæg har den mest avancerede kalkrensningsteknologi.

Med dette anlæg får du et højteknologisk og avanceret blødgøringsanlæg, som sikrer dig kalkfrit vand i hele husstanden. Dermed slipper du for kalk i bruseren, opvaskemaskinen, vandhanen og andre steder i hjemmet.

Den smarte BWT app gør det også nemt at holde øje med vandforbruget og sikrer at anlægget er nemt at vedligeholde og bruge.

Hydro home

Hvorfor vælge Hydro Home?

✅ Vælg mellem 3 designs, som passer til ethvert hjem

✅ 10 Års garanti

✅ Hurtigt regenerering

Priser fra 11.995 kr.

Med et hydro home blødgøringsanlæg til hjemmet, får man et anlæg, som er lavet efter industrielle standarder. 

Det betyder altså at du får et anlæg med nogle af de bedste teknologier, der er blandt de mest effektive på markedet. 

Fordelen ved dette anlæg er at regenereringen er hurtig og kan gøres uden forstyrrelser. Anlægget regenerer automatisk, når der er mulighed for det, og det tager kun 15 minutter. Så du bemærker ikke, at der ikke er blødt vand i en kort periode.

Hydro home har ligeledes en stor kapacitet, men i et simpelt og kompakt design. Det er da også derfor at Hydro Home har fået gode anmeldelser for dens størrelse, da anlægget nemt kan være i teknikskabet eller skuret.

Selvom dette anlæg er forholdsvis nyt i Danmark, så er Delta særligt kendt for deres brusehoveder, som flere gange har vundet prisen som bedst i test.

En anden fantastisk ting ved Hydro Home er at der kan vælges i mellem 3 forskellige versioner, så du kan finde den som passer til netop dit hjem og behov. Vælg mellem: Klassisk, Seperat tank, Kompakt – Alle de tre er af samme gode kvalitet og kan passe til netop dit hjem.

Udover de gode teknologiske fordele og specifikationer, så kan du få fordel af en 10 års serviceaftale og tilkøbe en billig installation. På den måde har du sikret et af de bedste blødgøringsanlæg i Danmark, som kan holde i mange år.

North Star Ökosoft – Billigt blødgøringsanlæg

Hvorfor vælge North Star Ökosoft?

✅ Billigste blødgøringsanlæg på listen

✅ God til mindre familier

✅ Mindste salt forbrug

Priser fra 8.999 kr.

Hvis du er på udkig efter et af de billigste blødgøringsanlæg, som samtidig er super effektivt og pålideligt, så kig på North Star Ökosoft. Du kan vælge imellem flere kapaciteter og størrelser, men med det anlæg får du høj kvalitet til en lav pris.

North Start anlægget er faktisk yderst effektivt, de har en patenteret teknologi som bruger mindst muligt salt. Faktisk kan du spare en del salt ved at bruge dette anlæg og det menes at være en af de mest effektive på markedet.

Der kan vælges i mellem flere størrelser, så det handler om at vurdere dit behov og vælge udfra det. Se vores miniguide til at vælge det rigtige North Star blødgøringsanlæg:

North Star Ökosoft 25G – Er bedst egnet til små familier og typisk brugt til 1-2 personer

North Star Ökosoft 35G – Er bedst egnet til familier på 2-4 personer

North Star Ökosoft 60G – Er bedst egnet til større familier 4+ personer

Dropson kalkspalter

Et andet alternativ til et blødgøringsanlæg er en kalkspalter. Denne fjerner ikke kalken, men bruger derimod elektro magnetisk teknologi til at smadre og mindregøre kalkpartiklerne.

Det gør at du kan undgå kalkaflejringer i vandrør, brusebad og vaske. Det er en anden form for teknologi og du skal ikke forvente at alt kalken fjernes, men derimod at de formindskes og gøres mindre “harmfulde”.

En kalkspalter kan være et fint valg i et begrænset omfang, men forvent ikke samme effektive blødgøring, som ved at vælge en af de bedste blødgøringsanlæg fra listen.

Hvorfor bør man vælge et blødgøringsanlæg

Det er særdeles godt for husstande, hvor vandet indeholder meget calcium og magnesium. Calcium skaber nemlig kalkaflejringer, og det kan i værste fald ødelægge vandrørene.

Et blødgøringsanlæg renser ikke vandet, så det er ikke nødvendigvis det optimale vand til at få rent drikkevand – Det kan dog sagtens kombineres med et omvendt osmoseanlæg til hjemmet, såfremt man både ønsker rent og blødt vandt derhjemme.

Bor man i et område med meget hårdt vand, så kan der være mange fordele ved at investere i et blødgøringsanlæg. Faktisk kan de bedste blødgøringsanlæg spare dig for penge og andre problemer. Lad os kigge nærmere på de fordele og ulemper, der er ved sådan et anlæg:

Blødgøringsanlæg fordele

blødgøringsanlæg

Et blødgøringsanlæg kan være en meget fornuftig investering, især i områder hvor der er hårdt vand. Vi har rigtig mange områder med hård vand i Danmark og derfor er blødgøringsanlæg også blevet mere populært.

Forlæng apparaternes levetid

Ved at fjerne kalk fra vandet, undgår man også kalkaflejringer. På den måde undgår man at kaffemaskiner, elkedler, vaskemaskiner og køleskabe bliver tilkalket. Dermed kan man forlænge levetiden på disse apparater.

Undgå rør og vvs skader

Kalkaflejringer kan være hårdt på vandrør og vvs udstyr i hjemmet. Det kan i sidste ende få fatale konsekvenser, hvis det ikke behandles. Derfor kan et blødgøringsanlæg være med til at forhindre denne kalk ophobning i vandrørene.

Forbedre vandkvaliteten

Blødt vandt menes af nogle at smage bedre – Mens hårdt vand til tider kan have en eftersmag som beskrives som metallisk, så er blødt vandt væsentlig mere smagsneutralt. Derfor begynder flere at foretrække et blødgøringsanlæg til drikkevand, da det kan give en blidere vandsmag.

Bedre hår sundhed og mindre sæbeforbrug

Ved at benytte et blødgøringsanlæg, vil du opleve et mindre forbrug af sæbe. Blødt vand kræver generelt mindre sæbe for at skumme og derfor kan man bruge mindre sæbe. 

Det kan i sidste ende spare dig for penge, tænk blot på alle dine tøj vaske og opvaske og tænk så hvor meget sæbe du kan spare.

Derudover kan det også være sundere at bade i blødt vand, man undgår mineral ophobninger i hår og hovedbund, hvilket kan bidrage til sundere hår.

Blødgøringsanlæg ulemper

Selvom der er mange fantastiske fordele ved at have et blødgøringsanlæg i hjemmet, så er der også et par ulemper, som man bør være opmærksom på.

Højere natriumindhold

Selvom vandet fra et blødgøringsanlæg indeholder natrium, så er det ikke noget som er betydeligt for mennesker. Det er heller ikke noget som man kan smage, det kan dog være en ulempe for personer som ikke ønsker at indtage mere natrium.

Der kan være nogle personer, som af sundhedsmæssige grunde bør begrænse sit indtag af natrium og for dem kan det være problematisk. I dette tilfælde kan man i stedet vælge et osmoseanlæg til drikkevand eller et aktivt kulfilter.

Vandspild

Igennem ionbytning processen vil der være vandspild. Anlægget skal skylles med vand for at kunne regenerer og i selve processen går der også lidt vand til spilde. Dermed kan man se et øget vandforbrug på 10-20%, alt efter hvilket anlæg man vælger.

Kost og vedligeholdelse

At købe et blødgøringsanlæg kan være en forholdsvis dyr investering. De bedste blødgøringsanlæg koster typisk omkring 10.000 kr som minimum. Dertil kommer vedligeholdelse og køb af genopfyldning. 

Det anbefales også at anlægget rengøres minimum én gang om året og det kræver ofte noget særligt rengøringsmiddel, hvis det skal gøres korrekt.

Omvendt kan det måske spare penge ved mindre vedligeholdelse af andre apparater i hjemmet, som bruger vand.

Ikke alle har behov for det

Selvom vi flere steder i Danmark har områder med hårdt vand, så er der også mange områder som har blødt vand. Det er vigtigt at du tjekker, hvordan vandet er i dit område, da et blødgøringsanlæg ikke er nødvendigt alle steder. Generelt set er vandet blødt i den vestlige del af Danmark, mens det som regel er hårdt i den østlige del.

Det er vigtigt at opveje fordele og ulemper ved et blødgøringsanlæg, efter vores mening er det en rigtig god investering, hvis man bor i et område med hårdt vand.

Du kan tjekke hårdheden i dit vand på dingeo.dk

Køb af blødgøringsanlæg online

Hvis du har besluttet dig for at du gerne vil have et blødgøringsanlæg, så kan det købes online. Faktisk er det den bedste mulighed, da du på den måde kan få det billigste blødgøringsanlæg og ofte spare flere tusinde kroner.

Online webshops som billigvvs.dk og lavprisvvs.dk har nemlig nogle af de billigste priser på alt inden for vandrensning og vvs tilbehør. Hos nogle sider, såsom swt.dk kan du sågar tilkøbe installation, så du slipper for at skulle bøvle med det.

Installation af blødgøringsanlæg

Når du har fundet det rette blødgøringsanlæg, er det tid til at installere det. Er du selv god til VVS arbejde, så kan du installere det derhjemme selv. Vi anbefaler dog at du får en professionel til at gøre det.

Hos de fleste udbydere kan du købe installation og nogle steder er det med i prisen. Sørg for at bestille det med, hvis du er i tvivl. På den måde sikrer du dig at det installeres korrekt og at garantien ikke bortfalder ved eventuelle fejl installation.

Det kan nemlig give problemer hvis du selv vælger at installere den og det så ikke bliver gjort korrekt. Dog kan nogle blødgøringsanlæg købes med monteringssæt, som er nemt at tilslutte og installere.

Hvad koster et blødgøringsanlæg?

De fleste blødgøringsanlæg koster omkring 10.000kr og opefter. Du kan også få færre anlæg, men deres effektivitet kan være tvivlsom.

Hvor kan man købe et blødgøringsanlæg?

Et blødgøringsanlæg kan købes i Bauhaus, samt andre gør-det-selv butikker. Ellers kan de købes hos Lavprisvvs.dk, billigvvs.dk og lignende sider.

Hvad fjerner et blødgøringsanlæg?

Et blødgøringanlæg fjerner primært kalk og magnesium fra vandet, så det ikke skader vandrørene.