Omvendt osmoseanlæg til hjemmet

Denne side er reklamefinansieret, det betyder at vi kan modtage provision, hvis du køber igennem links på siden – Læs mere

Se de 3 bedste osmoseanlæg til hjemmet

Vidste du at vi faktisk har urent drikkevand i Danmark? Faktisk er det så slemt nogle steder, at der er op mod 50 gange flere pesticider i vandet end tilladt

Derfor er det vigtigt med et godt vandfiltreringssystem, hvis du vil undgå bakterier, PFOS, PFAS og pesticider. Den ultimative løsning på problemet? Et omvendt osmoseanlæg til hjemmet!

omvendt osmoseanlæg til hjemmet

Hvorfor et omvendt osmoseanlæg?

Der findes forskellige løsninger på problemet og det er et område hvor der opstår mange innovative produkter.

Den mest avancerede og effektive teknologi er omvendt osmose. Selvom det har været brugt i lande som USA i mange år, så er det ikke nær så populært i Danmark.

Dog er det ofte brugt til andre formål, for eksempel bruges osmoseanlæg til akvarier, blomster og til vinduespudsning. Man bør også overveje at bruge det til drikkevand, det er i hvert fald smart og kan sikrer en bedre vandkvalitet.

5 grunde til hvorfor du bør vælge et omvendt osmoseanlæg til hjemmet

Er du lidt tvivl om du bør vælge et omvendt osmoseanlæg derhjemme? Så se blot de 5 grunde til at du netop bør vælge sådan et anlæg:

Renser vand for pesticider og bakterier
Forbedre smag og lugt
Nemt at vedligeholde
Ingen kemikalier eller salt, modsat andre løsninger
Mest avanceret teknologi

Osmoseanlæg kort forklaring

Med en kort forklaring, så er det et effektivt vandfilter, hvor vandet ved højtryk tvinges gennem en membran, hvor alle partikler og bakterier filtreres fra.

Membranen fungerer som en slags mur med små huller, hvor kun vandmolekylerne kan komme igennem. 

I de nyeste osmose anlæg filtreres vandet flere gange, indtil det er helt rent. Vil du vide mere? Læs hvad er omvendt osmose?.

Omvendt osmose har længe været brugt i mange erhverv, men det er først igennem de seneste år, at der rent faktisk er kommet nogle gode og praktiske omvendt osmoseanlæg til hjemmet.

Grohe blue pure

✅ Oplev et omvendt osmoseanlæg der tilsluttes direkte til vandhanen

✅ Nyeste teknologi indenfor vandfiltrering

✅ Inklusiv mineraliseringsfilter

Få rent vand med omvendt osmose

Vandfiltrering bliver mere og mere populært og der kommer hele tiden nye undersøgelser frem, der beviser at det danske vand er forurenet med PFAS, pesticider og andre partikler.

Hvis du vil have det reneste drikkevand og undgå skadelige stoffer i vandet, så bør du overveje et omvendt osmoseanlæg til hjemmet.

Faktisk kan de fleste omvendt osmoseanlæg fjerne op mod 99% af alle bakterier, partikler og pesticider.

Et godt omvendt osmoseanlæg kan fjerne mange skadelige partikler fra vandet, såsom:

Mikroplastik
PFAS
Pesticider
Bakterier
Tungmetaller

Samtidig undgår man at bruge salt, som ellers skal bruges ved et blødgøringsanlæg. Som det er nu, findes der ingen andre teknologier, som kan rense vandet lige så meget som omvendt osmose.

Du bør dog være opmærksom, for der er mange forskellige produkter på markedet. 

Vi har samlet et overblik over de bedste omvendt osmoseanlæg til hjemmet – så du kan finde den, som passer til dig.

Oplev en avanceret vandfiltrering med grohe blue pure

Grohe blue pure

✅ Oplev et omvendt osmoseanlæg der tilsluttes direkte til vandhanen

✅ Nyeste teknologi indenfor vandfiltrering

✅ Inklusiv mineraliseringsfilter

Hvis du er på udkig efter en komplet løsning, et smart og avanceret armatur, samt det bedste indenfor vandfiltrering. Så er grohe blue pure det ultimative valg.

Grohe, som i forvejen er anerkendt som en af de bedste brands indenfor armaturer og vvs artikler, har skabt et af de mest innovative omvendt osmoseanlæg til hjemmet.

En af de problemer, der kan være ved omvendt osmose, er at det også filtrere de gode mineraler, såsom calcium og magnesium fra vandet. 

Det problem oplever du ikke med blue pure – Her kan du købe et mineraliserings filter. I kombination med den mest avancerede vandfilterteknologi, får du ikke kun rent vand, men også mineralvand.

Dette anlæg er ligeledes tank fri og vandet kommer direkte fra vandtilslutningen, igennem filteret og ud igennem vandhanen. 

Der er ligeledes mulighed for at veksle mellem filtreret drikkevand og “almindeligt” vand. Hvis du f.eks. Kan du bruge vandet til andet end at drikke, kan du sagtens bruge det normale vand. Derfor kan dette anlæg tilsluttes til en “normal” vandhane, hvorimod andre anlæg kun passer til den velkendte omvendt osmose vandhane, som du måske kender:

omvendt osmoseanlæg

De typiske anlæg har den samme type vandhane, med en lang og buet tud. Det gør at de kun er velegnet til drikkevand og derfor vil sådan et anlæg typisk kræve, at du både har et normalt køkkenarmatur og dette drikkevandsarmatur med omvendt osmose.

Samtidig fylder selve filteret ikke meget og kan sagtens være under køkkenvasken. Modsat nogle andre osmose anlæg, så er dette kompakt, stilfuldt og nemt at anvende.

Ulemperne er at anlægget er ret dyrt og at det kun passer til grohe blue – Til gengæld kan den fås i mange flotte designs og vil være en god investering, som du kan nyde i mange år.

BWT Thero 90 Pro – Et kvalitets anlæg til vandfiltrering

BWT Thero 90 Pro

✅ Flere filtrerings teknologier

✅ Nem at tilslutte

❌ Kun egenet til drikkevand

BWT er det førende brand indenfor vandfiltre, der har udviklet nogle af verdens bedste teknologier.

De har også et omvendt osmoseanlæg, som kan bruges derhjemme. Det er skabt af professionel kvalitet og har muligvis det bedste filtreringssystem.

Med denne er man sikker på at 99% af bakterier og partikler bliver frasorteret, når vandet kommer fra hanen.

Denne har dog en separat vandhane, som kun er egnet til drikkevand. Du kan derfor ikke kombinere den med din normale køkkenvandhane, som med Grohes blue pure.

Derfor er denne primært velegnet kun til drikkevand, men er perfekt til dem som ønsker det reneste vand. 

Til prisen finder du ikke et bedre filtreringssystem, og det kan mærkes, når du smager vandet fra hanen.

Prøv et lille omvendt osmoseanlæg

De dyreste omvendt osmoseanlæg kan være en stor investering. Derfor findes der andre alternativer, som er mindre økonomisk krævende. 

Bordvandrenser

✅ Hurtig og smart vand filtrering

✅ Nem at betjene

❌ Kan kun lave op til 6 liter pr. gang

Med en bord vandrenser får du et osmoseanlæg, der kan lave almindeligt vand om til filtreret og mineraliseret vand.

Det fungerer lidt som en kaffemaskine, som fyldes op med vand og ved hjælp af omvendt osmose teknologi filtrere de skadelige partikler fra.

Samtidig med at vandet “rengøres”, tilføres der mineraler til vandet, så man ikke mister det sunde ved vandet.

Der kan både laves koldt og varmt vand med dette bord anlæg, derfor er den perfekt til kaffe og te. Der kan laves op til 1,7 liter vand ad gangen og det tager kun få minutter at lave rent drikkevand.

Dette lille osmoseanlæg er lavet med avanceret filtreringsteknologi og er et glimrende valg til dem som ønsker rent og sundt drikkevand.

Oplev forskellen og prøv det nu.

Nanofiltrering kan være næsten lige så godt

Måske du syntes at et omvendt osmoseanlæg er en dyr investering. Det er forståeligt og de fleste gode anlæg er da også ret dyre.

Derfor har vi undersøgt andre muligheder, som kan give samme resultat. Der findes blandt andet et aktivt kulfilter til vandhane, som også kan filtrere vandet. Dog har det ikke helt samme effektivitet.

Til gengæld opdagede vi for nyligt, at nanofilter til vand. Et filtreringssystem minder lidt om omvendt osmose. 

Det fungerer ved små nano huller i et membranfilter, som adskiller de dårlige partikler og bakterier og efterlader blødt og rent drikkevand.

Omvendt osmoseanlæg ulemper

Selvom der er mange fordele ved et omvendt osmoseanlæg i hjemmet, så er der et par ulemper, som man bør være opmærksom på.

Det afhænger dog i stor grad af hvilket anlæg du vælger, da nogle af de mest innovative anlæg, såsom Grohe Blue Pure, har skabt løsninger som efterkommer disse ulemper.

Nogle anlæg fylder meget

I lang tid har omvendt osmoseanlæg været noget stort og klodset noget. Nogle anlæg er stadig bygget på samme måde, hvor der er en separat opbevaringstank til det rene vand.

Det er simpelthen noget bøvl! 

For det første, så fylder det utroligt meget med en vandtank, især hvis du bruger meget vand.

For det andet, så kan en vandtank være et godt grosted for bakterier og skimmelsvamp. Derfor anbefaler du, at du ikke vælger et anlæg med tilhørende tank.

Vælger i stedet en af de smarte løsninger, som er omtalt i artiklen her.

Fjerner også de gode mineraler

En af de største ulemper ved et omvendt osmoseanlæg, er at det fjerne stort set alle små partikler fra vandet.

Det betyder, at det også fjerner de gode mineraler, såsom calcium og magnesium. Det betyder imidlertid at vandet ikke er lige så sundt .

Selvom vandet er rent, så er der fjernet nogle af de vigtige mineraler, som vi ellers er vant til at få fra drikkevandet. 

Derfor kan det være en god idé at vælge et kombineret mineraliserings- og filtreringsanlæg. At sikre omvendt osmose at vandet er rent, mens mineralisering filteret tilfører gode mineraler til vandet.

Fordele ved et omvendt osmoseanlæg til hjemmet

Vi har været inde på nogle af de gode grunde til at vælge et omvendt osmoseanlæg derhjemme – Men hvilke andre fordele er der?

Brug mindre plastik

En af de største grunde til at drikke mere vand fra hanen er at undgå plastik ved at købe vandflasker. Du kan drikke vandet direkte fra hanen og opleve samme gode kvalitet som ved mineralvand.

Selvom vi har mange områder i Danmark med rimelig godt vand, så findes der stadig områder, hvor vandet er urent og har dårlig kvalitet.

Blødgøring med omvendt osmose

Et problem som vi oplever i Danmark er hårdt vand. Det er vand som indeholder store mængder kalk, hvilket kan være fint i nogle tilfælde.

Dog giver det også problemer, såsom tilkalket kaffemaskine eller tilkalket vandhane. Dette problem kan undgås ved at bruge omvendt osmose. Det blødgør nemlig vandet og sikrer dig rent og vand, som også kan bruges til kaffe.

Vandet smager bedre

Selvom smag er en personlig præference, så vil vi mene at vandet smager bedre med den rette filtrering. 

Når man er vant til “almindeligt vand”, så kan det dog kræve en tilvænning, da man vil opleve en anderledes smag og mere smagfuldt vand. Nogle kan lide det mens andre ikke kan.

Der er dog ingen tvivl om at vandet er renere og vi mener også at det faktisk smager bedre – Du kan jo selv prøve og se hvad du synes.

Hvordan får man installeret et omvendt osmoseanlæg derhjemme?

Installation af osmoseanlæg hjemme

Man kan undre sig også hvordan det i det hele taget kan lade sig gøre? Hvordan får man installeret et anlæg derhjemme og hvad kræver det? 

Svaret er ganske enkelt: Det er nemt og enhver kan gøre det. Nu skal vi selvfølgelig passe på hvad vi skriver, men hvis du vælger et af de nævnte anlæg fra artiklen her, så er det ganske nemt at sætte til.

Man kobler blot anlægget direkte til vandtilslutningen og tilslutter filteret, så er det klar. Ved at købe et startsæt, er alt inkluderet som skal bruges.

Det eneste man skal være opmærksom på, er at selve filteret skal udskiftes engang imellem. Det er omkring én gang om året, alt efter hvor meget vand der bruges.

De smarte teknologier, gør at systemet automatisk vil påpege, når det skal udskiftes – Derfor er det nemt at vedligeholde og installere et omvendt osmoseanlæg i hjemmet.

Pris – Hvad koster et osmoseanlæg?

Vi har fremvist nogle forskellige modeller, i forskellige prisklasser. Her koster den billigste omkring 4.000 kr – mens den dyreste koster 14.500 kr. 

Det er muligt at få nogle relativt billige modeller, det er dog vigtigt at huske at kvaliteten kan være derefter. 

Ved at vælge de anerkendte mærker, får du den bedste kvalitet, fuld garanti og opnår det bedste resultat.

Vær opmærksom på at filtre skal skiftes en gang imellem. Alt efter hvilken model du vælger, skal du forvente at udskifte filteret en gang om året eller lignende.

Køb et osmoseanlæg i dag

Er du klar til at tage skridtet mod renere vand, fri for PFAS, bakterier og partikler? Så køb et osmoseanlæg og oplev forskellen.

Selvom man ikke skulle tro det, så er der stor forskel på vand – Og selvom vi i Danmark ofte får ros for vores rene vand, så er det ikke nødvendigvis hele historien.

Vi oplever trods alt flere og flere historier i medierne omkring udrikkeligt vand, så der kommer flere og flere grunde til at tænke over vandkvaliteten.

Køb et osmoseanlæg online

Vidste du at man faktisk kan købe osmoseanlæg til hjemme på internettet? Faktisk er det ganske simpelt og kan gøre med et par få klik

Sider som complettvvs.dk, lavprisvvs.dk og watertrade.dk, har alt hvad du skal bruge indenfor omvendt osmoseanlæg. Bestil blot din ønskede vare og vælg om du vil have installation med.

Du har varene i løbet af nogle dage og ofte vil du kunne få fri frag, da du køber for et større beløb. Du er sikker på at finde det største udvalg af osmoseanlæg online og samtidig vil du ofte kunne spare penge.

Ofte Stillede spørgsmål

Hvad koster et osmoseanlæg? Den typiske pris er omkring 7.000 – 15.000 for et kvalitets anlæg. Dog kan du også finde anlæg til omkring 4.000 kr.

Hvad er et osmoseanlæg? Et osmoseanlæg er et vandfilter anlæg, som har den mest avancerede filtreringsteknologi og kan rense vandet for samtlige bakterier og partikler.